Lava Shader

Iris Oostra – 5008017111. Inleiding

Voor dit project heb ik een shader gemaakt die een plane eruit laat zien als lava. Ik wilde dit graag doen, omdat ik graag wilde leren hoe shaders werken en ik de theorie die erachter ligt nog moeilijk vond en hier meer vertrouwd mee wilde raken. Ik heb gekozen voor lava, omdat ik het een bijzonder materiaal vind en het er altijd erg indrukwekkend uit ziet. Tijdens dit project heb ik een goed leerproces doorgemaakt, doordat ik gedurende het project mijn plan heb moeten aanpassen, omdat ik erachter kwam dat mijn oorspronkelijke plan voor mij nog niet haalbaar zou zijn binnen de tijd. Hierover is meer te lezen in het hoofdstuk proces.

Ik heb uiteindelijk met ShaderGraph een shader gemaakt, waarbij er met verschillende onderdelen en een paar textures een effect wordt gecreëerd, dat lava voorstelt. Tevens heb ik op basis van de uitkomst hiervan de vertices gemanipuleerd, waardoor de plane een golvende beweging heeft en hoger wordt op plaatsen waar er steen in de lava ligt.

Een voorbeeld van de lava en hoe het beweegt.
Figuur 2: Een voorbeeld van de lava en hoe het beweegt.
Karakter zwaait naar ander karakter.
Figuur 3: Karakter zwaait naar ander karakter.

1.1 Wat is mijn doel?

In dit hoofdstuk stel ik concreet mijn doelen op, zodat ik daar aan het einde van en gedurende het project op kan reflecteren en mijn koers aan kan passen terwijl ik leer wat er mogelijk is.

De volgende doelen vind ik het belangrijkst om te behalen tijdens het maken van mijn lava shader:

 • Normals die vanuit een normal map texture worden doorgevoerd;
 • Donkere vlekken in de lava, oftewel het gesteente dat met de lava meestroomt;
 • Op de diepste plekken, waar de lava dus het heetst is, moet het duidelijk felgeel zijn;
 • De lava golft;
 • Op basis van waar het gesteente is, is de lava hoger;
 • Er is heel veel aanpasbaar in de inspector;
 • Zo min mogelijk textures gebruiken en zo veel mogelijk genereren.

De volgende doelen zijn optioneel:

 • De lava zelf is een bewegende mesh;
  • Daar waar deze bewegende mesh langs de grond gaat, brandt het in de grond en deukt het als het ware de grond in (slijtage van de grond door lava).
 • De lava is schaalbaar op het object (het liefst automatisch);
 • De lava komt uit een vulkaan en stroomt van daaruit naar de grond;
 • Stoom en spetters komen uit de lava.

1.2 Inspiratie

1.2.1 Google en YouTube

Toen ik begon met de opdracht en informatie opzocht voor het RnD formulier heb ik eerst op Google gezocht naar plaatjes die mij het gevoel gaven dat ze overeen kwamen met het idee dat ik in mijn hoofd had. Dit zijn de onderste twee plaatjes geworden die hier rechts te zien zijn. Later heb ik de andere plaatjes gevonden. Deze plaatjes spraken mij aan omdat het goed liet zien dat de lava heel fel kan zijn qua kleur. Ook is op de plaatjes te zien dat de lava stroomt en dit is iets wat ik zelf ook graag wilde, omdat het dan dynamischer en “echter” overkomt. Tevens zit er ook steen in de lava, maar niet te veel, want anders zie je de lava zelf niet meer en dat is iets wat ik persoonlijk niet mooi vindt.

In het eerste filmpje is echte lava te zien en is een goed voorbeeld van wat ik zelf ook zou willen maken. Ik zou het echter meer game-achtig, oftewel meer nep, willen maken.

In het tweede filmpje is een animatie te zien die iemand heeft gemaakt. Ik vind dit wel mooi, maar het is niet helemaal wat ik zou willen maken, omdat er naar mijn mening te veel steen in zit en het veel te snel stroomt.

Video 1: Lava in Rusland. Associated Press (2013)
Video 2: Gegenereerde lava animatie. CG Cookie (2013)

1.2.2 Games

Een van de feedbackpunten die ik tijdens het project kreeg was dat ik er goed aandeed als ik nog referenties van lava in games opzocht, zodat ik daarmee kan laten zien wat ik wil. Hieronder zijn drie games te zien, waar ik inspiratie uit gehaald heb en ook die laten zien wat ik wilde maken.

1.2.2.1 Monster Hunter Rise

Tijdens het spelen van Monster Hunter Rise ben ik nog meer inspiratie tegengekomen, doordat ik toevallig een missie had in een gebied met heel veel lava, Toevallig was dit ook precies lava zoals ik dat in mijn hoofd had, vandaar dat ik het belangrijk vond om hier nog wat over te zeggen.

In de screenshots is te zien hoe fel gekleurd de lava kan zijn en hoe het stroomt. Verder is er ook te zien hoe een vulkaan eruit ziet in een game en kan ik dit als voorbeeld gebruiken als ik de mogelijkheid heb om dit toe te voegen aan mijn project.

1.2.2.2 Hot Lava

Aan het begin van het project kende ik de game Hot Lava nog niet. Tijdens het project werd ik hier door anderen op gewezen en het bleek een perfect voorbeeld te zijn. De hele game draait om lava, dus is dit erg goed uitgewerkt. Ook heb je steen door de lava heen en spat de lava omhoog.

1.2.2.3 Minecraft

De screenshots in figuur 7 zijn juist voorbeelden van wat ik niet wil. Ik vind de lava in Minecraft er erg nep uitzien. Ook mist hier het gesteente wat ik wil toevoegen aan mijn shader. Als laatste wil ik juist dat mijn shader er iets realistischer uitziet en daar past het blokkensysteem van Minecraft naar mijn mening totaal niet bij.

1.3 RnD Formulier

Aan het begin van de opdracht moest ik een formulier invullen, waarin ik vragen beantwoordde, waarmee duidelijk werd wat mijn plan was. In dit hoofdstuk is dit te lezen.

1.3.1 Wat wil ik maken/bereiken?

Ik wil een lava-shader maken, omdat water-shaders al vaker gedaan zijn en lava anders reageert. Ook zou ik het uit een vulkaan willen laten komen en door de grond willen laten stromen. De vulkaan is een extra uitdaging, omdat ik dan moet programmeren hoe de lava over de vulkaan vloeit in plaats van in een rechte lijn door de grond. Het stromen door de grond wil ik doen door onder andere de y-waarden in de grond aan te passen van hoe lang daar al lava is, zodat het lijkt alsof het erin is gebrand.

1.3.2 Hoe zou het eindproduct eruit moeten zien?

Een shader die eruit ziet als lava en zich ook zo gedraagt en uit een vulkaan kan stromen. Verder moet het in de grond zakken waardoor je van die paden krijgt waarin de lava overloopt naar de zwarte grond.

1.3.3 In wat voor context moet het eindproduct gebruikt worden?

Het is mijn bedoeling dat de shader herbruikbaar is als ik bijvoorbeeld een game in de toekomst maak en daarin lava nodig heb.

1.3.4 Hoe check ik mijn voortgang?

Ik vergelijk het met de eisen die ik hierboven heb opgeschreven.

1.3.5 Wat wil ik leren?

Veel meer over hoe shaders werken en wat je ermee kan. Dieper op de code daarvan ingaan en er een bruikbaar product van maken.

1.3.6 Is dit al eerder gedaan en zijn er bronnen beschikbaar?

Er zijn meer dan genoeg bronnen te vinden, toen ik plaatjes opzocht voor de voorbeelden kwam ik ook heel veel YouTube filmpjes erover tegen. Bijna alle filmpjes gebruiken shader graph, maar voor bijvoorbeeld water heb je ook filmpjes met shader language, dus die kan ik met elkaar combineren om uitleg te krijgen over wat ik wil.
Filmpje over lava shader met shader graph: https://www.youtube.com/watch?v=pWceFO4_LiQ Gabriel Aguiar Prod. (2019)
Beginner tutorial over water met shader language: https://www.youtube.com/watch?v=lWCPFwxZpVg Dapper Dino (2018)


2. Proces

Tijdens deze weken ben ik een uitgebreid proces doorlopen, wat ik hier zal beschrijven. Mijn proces is zo tot stand gekomen, doordat ik eerst andere verwachtingen had van wat ik zou kunnen doen in deze weken en ik later dit heb moeten bijschaven, maar ook heb verbeterd.

Zoals in de inleiding te lezen is was mijn oorspronkelijke idee om een lava shader te maken met shader language. Het doel is niet veranderd, maar ik heb uiteindelijk mijn shader in ShaderGraph gemaakt in plaats van met shader language. Tevens wist ik eerst niet precies wat de onderdelen waren die ik in mijn shader wilde maken. Dit heb ik later, doordat ik meer kennis kreeg over shaders, kunnen herdefiniëren.

In de eerste week van de opdracht was ik jammer genoeg ziek en heb ik alleen met de rest van mijn groep mee kunnen kijken wat zij aan het maken waren. Ik kreeg op dat moment wel het gevoel dat ik niet doorhad hoe zij hun shaders hadden gemaakt en ik begreep ook veel van de termen niet. Toen ik de week erna beter was en aan de slag kon heb ik allereerst een simpele tutorial (Octo Beard (2020)) uitgekozen om een begin te maken aan mijn shader. Deze tutorial liet zien hoe je een texture over een object laat bewegen. Hiermee heb ik gemaakt wat in afbeelding 6 te zien is.

Deze bewegende texture was uiteindelijk niet wat ik nodig had voor mijn eindresultaat, dus ging ik mij verdiepen in hoe ik een shader kon maken. Ik heb rondgezocht naar een goede uitleg en kwam uiteindelijk uit op een tutorial die waterdruppels op een glasplaat maakte met een shader. The Art of Code (2019) Mijn idee was dan om dit aan te passen door de kleuren te veranderen en de druppels aan elkaar vast te maken om lava te maken in plaats van water. Ik heb hier een tijdje mee geprobeerd verder te komen, maar uiteindelijk kwam ik er niet uit, doordat ik nog niet de “klik” had met betrekking tot shader language. Ik begreep al snel dat ik ervoor moest zorgen dat ik meer een idee had over hoe shader language werkt óf dat ik een ander plan moest gaan maken.

Samen met een mede-student heb ik extra uitleg gevraagd bij een docent, waardoor wij de basis van shader language begrepen. Hierna heb ik geprobeerd verder te gaan met mijn idee, maar ik liep al snel weer vast. Ik heb veel rondgezocht of er iets was wat mij kon helpen, bijvoorbeeld boeken of andere materialen. Er was niks waarmee ik zeker weten, binnen een tijd die snel genoeg was, voldoende kon leren om mijn project te maken. Nu was het het moment om een ander plan te bedenken.

Vanaf dit moment besloot ik om, in ieder geval voor nu, mijn project in ShaderGraph te maken. Ik ben begonnen met een tutorial, die toevallig ook over lava ging. Gabriel Aguiar Prod. (2019) Hier heb ik heel veel van geleerd. Met ShaderGraph had ik snel door hoe alles werkte en ik wist na een beetje rondproberen hoe ik alles kon maken wat ik bedacht en als dat niet zo was wist ik hoe ik op internet naar een oplossing moest zoeken.

Mijn eerste opzet voor bewegende lava.
Figuur 8: Mijn eerste opzet voor bewegende lava.
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
 
public class FlowingLava : MonoBehaviour
{
    public float scrollSpeed = 0.1f;
    Renderer rendererComp;
 
    // Start is called before the first frame update
    void Start()
    {
        rendererComp = GetComponent<Renderer>();
    }
 
    // Update is called once per frame
    void Update()
    {
        float moveThis = Time.time * scrollSpeed;
        rendererComp.material.SetTextureOffset("_MainTex", new Vector2(0, moveThis));
    }
}

Code-snippet 1: Bewegende texture op een 3D-object in C#.

Shader Language, proberen om druppels naar lava om te zetten.
Figuur 9: Shader Language, proberen om druppels naar lava om te zetten.

Op het laatst ben ik, met mijn nieuw vergaarde kennis, bezig gegaan met mijn eigen shader. Op dit moment voelde het alsof ik veel meer kon en had ik ook meer vertrouwen in het project. Ik ben begonnen met het visuele effect en ik had als doel dat ik voor de kleuren geen texture wilde gebruiken. Dit is grotendeels gelukt, maar ik heb voor een paar kleine aanpassingen toch wel textures ingeladen. Het moeilijkste onderdeel was voor mij het maken van de bewegingen, omdat ik hier op een gegeven moment een soort bug in had. Ik had namelijk dat de bewegingen in de preview binnen ShaderGraph goed werkten, maar binnen Unity en de game niet. Dit heb ik uiteindelijk opgelost door alles vanuit de positie van het object te doen en niet vanuit de wereld. Dit komt doordat je als je afhangt van de positie in de wereld, je telkens andere resultaten krijgt als het object verschuift. Zodra ik dit onderdeel had opgelost had ik al snel de bewegingen klaar en heb ik een mooie wereld gebouwd om de shader ten toon te stellen. Hierdoor kon ik zelf ook experimenteren met de werking van de shader en aanvoelen hoe hij werkte.

Al met al vind ik dat ik een sterk proces heb doorlopen en erg veel heb geleerd. Ik ben een paar valkuilen tegengekomen, maar heb deze eigenhandig weer dichtgeschept, waardoor ik op mijn eigen manier toch tot mijn beoogde eindresultaat ben gekomen: een mooie lava shader, waar ik trots op kan zijn!

Poppetje loopt langs een rivier van lava.
Figuur 10: Poppetje loopt langs een rivier van lava.

3. Maken van de shader

In dit hoofdstuk ga ik uitleggen hoe de ShaderGraph werkt die ik heb gemaakt en welke blokken waarbij horen. Hier rechts is te zien in figuur 11 welke input er helemaal aan het begin wordt doorgegeven aan meerdere blokken binnen de grafiek. Hieronder valt onder andere de tijd, omdat de beweging van de lava gebaseerd is op tijd. Dit heb ik zo gedaan, omdat hij dan makkelijk automatisch blijft bewegen en verder gaat. Tevens is er ook een variabele genaamd “Tiling”, deze komt vanuit de input die de gebruiker in de inspector vanuit de Unity-editor geeft. Deze variabele wordt gebruikt als je een grotere plane in de wereld hebt waarop je de shader wilt toepassen en ook als deze niet vierkant is. Dit zorgt er dan voor dat alle volgende stappen in de grafiek hiernaar geschaald worden.

Verder is hier links in figuur 12 te zien welke outputs ik gebruik van de ShaderGraph. Ik gebruik de Normal om mijn texture, die de normals bevat, door te geven. Hierover vertel ik meer in hoofdstuk 3.1.2. Albedo is degene die al het visuele aanneemt, de kleuren die op de plane getekend moeten worden. Hierover meer in hoofdstuk 3.1. Als laatste gebruik ik Vertex Position, welke ervoor zorgt dat hij op basis van mijn input de plane vervormt. Hierover meer in hoofdstuk 3.2.

Screenshot van de input-blokken van de lava shader in ShaderGraph.
Figuur 11: Screenshot van de input-blokken van de lava shader in ShaderGraph.
Screenshot van het eindblok van de lava shader in ShaderGraph.
Figuur 12: Screenshot van het eindblok van de lava shader in ShaderGraph.

3.1 Uiterlijk

3.1.1 Visuele effecten

In figuur 14 is het onderdeel van de shader te zien dat over alles gaat wat visueel is aan de shader, oftewel alles wat uiteindelijk in de albedo van het eindblok gaat. Het is niet haalbaar om dit in losse screenshots te laten zien (vanwege de connecties tussen de blokken), dus ik raad aan om rechts te klikken op de afbeelding en hem in een nieuw tabblad vergroot te bekijken.

Het uiterlijk van de lava wordt vanuit verschillende onderdelen gemaakt. Allereerst zal ik het over de kleur hebben. Deze is bovenin de screenshot te zien. Het begin met de kleur die via de inspector wordt ingevoerd, dit is standaard een rode kleur. Daarna heb ik een blok met een kleurovergang die ik maskeer met zwart, waardoor het overgaat van wit naar zwart. Vervolgens vermenigvuldig ik dit met de overlay kleur die in de inspector is ingevuld en wat hier uit komt wordt als een overlay over de shader heen geplaatst. In de screenshot is ook te zien dat dit ervoor zorgt dat de diepere delen van de lava felgeel zijn.

De basis van het uiterlijk van de lava, namelijk het gesteente wat door de lava heen stroomt, maak ik door een voronoi-blok (een blok dat een soort cellenstructuur genereert) te gebruiken en deze te mengen met een zwart-witte lijnen texture. Dit deel wordt vermenigvuldigd met het gekleurde deel, waarna de uitkomst hiervan ook nog met een gespikkelde texture wordt vermenigvuldigd. Door het vermenigvuldigen wordt alles samengevoegd en uiteindelijk naar de albedo geleid.

Wanneer je naar de screenshot kijkt en de lijnen volgt, waarbij je naar de previews kijkt, is duidelijk te zien hoe alles ontstaat.

Figuur 13: Het visuele effect van de shader op een plane.
Overview screenshot van het visuele deel van de shader in ShaderGraph.
Figuur 14: Overview screenshot van het visuele deel van de shader in ShaderGraph.

3.1.2 Normals

Dit is een van de makkelijkste onderdelen geweest van de hele shader. Ik heb allereerst een texture-blok aangemaakt, waarmee ik een normal map ophaal die ik met een programma uit een lava texture heb gegenereerd. Hierna link ik de uitkomst hiervan met een normal strength-blok, waardoor ik er een variabele aan vast kan maken die de sterkte van de normal map regelt. Hierdoor is de sterkte van de normals in de inspector in Unity aanpasbaar. Als laatste gaat het resultaat van dit blok in de input genaamd normal in het eindblok.

De blokken die de normals voor de lava shader berekenen.
Figuur 15: De blokken die de normals voor de lava shader berekenen.

3.2 Bewegingen

Ook voor dit onderdeel raad ik aan om de screenshot van figuur 17 in een nieuw tabblad vergroot te openen.

Ten eerste neem ik de positie van het object en voeg ik deze toe aan de stenen die in de blokken van het uiterlijk van de lava gemaakt worden. Vervolgens split ik dit en neem ik de G waarde, wat hier de y-waarde is en vermenigvuldig ik deze met de gemiddelde tiling, zodat als je een grotere plane hebt hij dieper/hoger golft. Het blok dat de kleuren invert is nodig, omdat hij anders juist de diepte zou ingaan waar er stenen zijn.

De plane met de lava shader beweegt!
Figuur 16: De plane met de lava shader beweegt!
Overview screenshot van het bewegende deel van de shader in ShaderGraph.
Figuur 17: Overview screenshot van het bewegende deel van de shader in ShaderGraph.

3.3 Variabelen

Het is erg belangrijk, wanneer je een eigengemaakt onderdeel (zoals een shader of eigen functionaliteit via code) in Unity hebt, om goede variabelen te gebruiken, welke je doorvoert naar de Unity-editor. Hierdoor kan jijzelf, of bijvoorbeeld iemand anders, heel makkelijk, zonder code (of in dit geval de grafiek) aan te moeten passen, variabelen wijzigen om zo het object precies naar wens te krijgen. In figuur 11 is te zien welke variabelen ik allemaal aanpasbaar heb gemaakt in de inspector in Unity.

Screenshot van de inspector van de shader in de Unity-editor.
Figuur 18: Screenshot van de inspector van de shader in de Unity-editor.

3.4 Presentatie

Als laatste heb ik een nieuwe scene aangemaakt in Unity met als doel een kleine wereld te maken waarin mijn shader goed tot zijn recht komt. Mijn doel was hier ook om te ontdekken hoe mijn shader in gebruik is en of ik er nog andere toepassingen zouden kunnen zijn ten opzichte van wat ik oorspronkelijk had bedacht. In figuur 12 is bijvoorbeeld te zien hoe ik een paar instellingen heb aangepast om water in plaats van lava te maken. Verder is in hoofdstuk 4 meer te zien van de wereld die ik heb gemaakt om mijn shader in te presenteren. Ik heb de focus gelegd op het maken van een wereld die er oneindig uitziet en waarbij er ook een omgeving is die lijkt te leven. Daarom zijn er extra karakters en ook veel extra voorwerpen, zoals huizen en een groot bos.

In deze screenshot is te zien hoe ik de shader heb gebruikt om water in de put te maken, ik heb hiervoor in de inspector de hoeveelheid gesteente helemaal omlaag gezet alsook de intensiteit op het hoogst en de kleuren zo aangepast dat het blauw wordt.
Figuur 19: In deze screenshot is te zien hoe ik de shader heb gebruikt om water in de put te maken, ik heb hiervoor in de inspector de hoeveelheid gesteente helemaal omlaag gezet alsook de intensiteit op het hoogst en de kleuren zo aangepast dat het blauw wordt.

4. Eindresultaat

In figuur 20 zijn een aantal afbeeldingen te zien, waar de lava in de wereld zichtbaar is. Het eindresultaat beschrijf ik als volgt:

Een lava shader die je makkelijk in een wereld kan gebruiken, door terrein te maken met deuken erin, waarbij je een plane eronder legt zodat het een poel vormt. De shader is dynamisch en is dikker waar er steen is. Ook is de shader schaalbaar en is er veel aanpasbaar.

4.1 Nabeschouwing

Hieronder heb ik een tabel geplaatst waarin ik kijk welke doelen ik heb gehaald en welke niet.

DoelResultaat
Normals die vanuit een normal map texture worden doorgevoerd.Behaald!
Donkere vlekken in de lava, oftewel het gesteente dat met de lava meestroomt.Behaald!
Op de diepste plekken, waar de lava dus het heetst is, moet het duidelijk felgeel zijn.Behaald!
De lava golft.Behaald!
Op basis van waar het gesteente is, is de lava hoger.Behaald!
Er is heel veel aanpasbaar in de inspector.Behaald!
Zo min mogelijk textures gebruiken en zo veel mogelijk genereren.Grotendeels behaald, maar de kleuren van de lava worden zeker automatisch gegenereerd.
Optioneel
De lava zelf is een bewegende mesh.
Daar waar deze bewegende mesh langs de grond gaat, brandt het in de grond en deukt het als het ware de grond in (slijtage van de grond door lava).
Niet behaald, maar dat is niet erg, omdat het altijd later nog kan en ik een goed proces doorging.
De lava is schaalbaar op het object (het liefst automatisch).Behaald, echter niet automatisch. Hier kan ik mij in de toekomst nog in verdiepen.
De lava komt uit een vulkaan en stroomt van daaruit naar de grond.Niet behaald, iets voor de toekomst.
Stoom en spetters komen uit de lava.Niet behaald, maar een van de eerste dingen die ik in de toekomst toevoeg.

Kijkend naar mijn proces en de bovenstaande tabel vind ik zelf dat het erg goed is gegaan en ben ik trots op het eindresultaat. Het was erg leuk om zelf iets te mogen kiezen wat ik wilde leren en je eigen pad te bedenken.


5. Toekomst

In de toekomst zijn er een aantal dingen die ik nog zou willen aanpassen/verbeteren. Hieronder vallen ook de optionele dingen, die ik eerder nog niet had kunnen doen, zoals: stoomwolken die uit de lava komen en lava spetters. Zie hoofdstuk 4.1. Ook wilde ik tijdens het maken de spikkels in de lava nog aanpasbaar maken. Dit is er echter niet van gekomen en zou ik ook in de toekomst willen toevoegen.

Tevens zou ik natuurlijk nog willen leren hoe shader language werkt, dit is iets wat ik in de toekomst ga doen en dit kan ik dan bijvoorbeeld leren door als oefening deze shader na te maken in shader language. Ik heb al een goede tutorial gevonden die vanaf het begin uitlegt hoe shader language, én de theorie daarachter, werkt. Deze zou ik dan willen gaan volgen. Deze video is hier rechts te bekijken.

Video 3: Tutorial over shaders programmeren. Freya Holmér (2019)


6. Bronnen

Associated Press. (2013, 28 januari). Raw: Lava Flows From Russian Volcano [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=MgBPQbXqN6c

Booth, J. (2020, 10 juni). MegaSplat [Screenshot]. unity Asset Store. https://assetstore.unity.com/packages/tools/terrain/megasplat-76166?locale=nl-NL

CG Cookie. (2013, 6 december). Lava River with Animated UVs [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=9I6iSyPfvNo

Dapper Dino. (2018, 16 juli). Writing Shaders In Unity – Water and Waves – Beginner Tutorial [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=lWCPFwxZpVg

Division Five. (2016, 25 augustus). FX Lava Shader Pro [Screenshot]. unity Asset Store. https://assetstore.unity.com/packages/vfx/shaders/fx-lava-shader-pro-63904

DragonMage156. (2018, 16 december). “Hot feet.” [Screenshot]. Steam. https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1592596338

Freya Holmér. (2019, 8 augustus). Intro to Shader Coding in Unity – An Improvised Live Course [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?list=PLzs2Neumzd-CzCcfW0Kjh0xJvlNhbwMrE&v=9WW5-0N1DsI&feature=youtu.be

Gabriel Aguiar Prod. (2019, 5 december). Unity Shader Graph – Lava Effect Tutorial [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=pWceFO4_LiQ&list=PLzs2Neumzd-CzCcfW0Kjh0xJvlNhbwMrE&index=7

Ker. (2020, 29 augustus). [Minecraft screenshots sildurs vibrant shaders extreme mizuno’s 16 craft cave lava]. Minecraft Photography. https://photogracraft.tumblr.com/post/627798845166927872

Mitzkus, A. (z.d.). LAVA [Illustratie]. dribbble. https://dribbble.com/shots/8075758-LAVA-nodevember-01

Monster Hunter Rise. (2021). [Switch Game]. Capcom.

Octo Beard. (2020, 10 juli). How to Make Flowing Lava (Moving Textures) in Unity [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=Y-BmcEZgKR0

Riot Pixels. (2016, 29 augustus). Hot Lava [Screenshot]. Riot Pixels. http://en.riotpixels.com/games/hot-lava/screenshots/8/

The Art of Code. (2019a, maart 24). Making a rainy window in Unity – Part 1 [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?list=PLzs2Neumzd-CzCcfW0Kjh0xJvlNhbwMrE&v=EBrAdahFtuo&feature=youtu.be

The Art of Code. (2019b, maart 29). Making a rainy window in Unity – Part 2 [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?list=PLzs2Neumzd-CzCcfW0Kjh0xJvlNhbwMrE&v=0flY11lVCwY&feature=youtu.be

vedder. (2010, 11 oktober). Lava flow in a cave. [Screenshot]. Moby Games. https://www.mobygames.com/game/windows/minecraft/screenshots/gameShotId,469443/


Iris Oostra – 500801711

Related Posts